La tardor al Montseny

El Parc Natural del Montseny és un espai natural amb una gran biodiversitat, on podem gaudir de diversos ambients i ecosistemes, tots ells de gran interès. Això es fa especialment visible a l’època de la tardor en la que la vegetació caducifòlia comença a adoptar tons grocs, rogencs i marronosos per, finalment, acabar perdent les seves fulles, mentre arbres com l’alzina (Quercus ilex L.), els pins (Pinus sp.), el Boix grèvol (Ilex aquifolium)  i els abets (Abies alba) mantenen els seu color verd intens.

Aquest contrast de colors és el que es pot copsar, per exemple, a l’observar el mosaic que formen les verdes illes d’avetoses dins les grans extensions de branques grises de faig (Fagus sylvatica).

L’aparició dels bolets, la fructificació del boix grèvol (Ilex aquifolium) o del cirerer d’arboç (Arbutus unedo) són altres fenòmens que aporten una gran diversitat de colors a la muntanya a la tardor.

Si, a més a més, tenim la sort de trobar-nos amb alguna salamandra a les zones més humides, la nostra passejada pel Montseny serà del tot gratificant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s